Hangtér | A rádiókritikus

Online hallgatható hangjátékokról

Címkék

1956 (2) adaptáció (9) Agota Kristof (1) Ajtay Andor (1) Artur Miller (1) Az analfabéta (1) Az öreg halász és a tenger (1) Bartók Rádió (6) Béres Attila (1) bitó lászló (1) bulgakov (1) Bulgakov (1) Czigány Zoltán (1) Dmitrij Nyikolajev (1) Duncan Macmillan (1) Elfriede Jelinek (1) fantasy (2) Fésűs Éva (1) fodor tamás (1) Forradalom (1) Funk Miklós (1) Gerhart Hauptmann (1) Goncsarov (3) Gücülke (1) Hangjáték (2) hangjáték (19) hangjátéksorozat (2) HangJátékTér (6) hanna (1) Harry Potter (1) Hegyi Barbara (1) Helyey László (1) Hemingway (4) Horgas Béla (1) humor (1) Időfutár (5) időfutár (1) időutazás (1) ifjúsági hangjáték (1) Ifjúsági hangjátéksorozat (2) ifjúsági sorozat (1) Iris Disse (1) katalin utca (1) Keresők (1) Kossuth Rádió (10) kossuth rádió (3) Kritika (1) kritika (10) Krúdy Gyula (1) Ladik Katalin (2) Latinovits Zoltán (2) Lehoczky Orsolya rendezései (2) mesejáték (5) Mohács (1) Molnár Péter (1) MR3 (1) Naplemente előtt (1) Oblomov (4) Odüsszeusz alkonya (1) öreg hal (2) Öreg hal (1) öreg halász (1) orosz avantgárd (1) pilátus (1) Piros Vadász (1) rádió-performance (1) Rádiójáték (1) rádiójáték (5) rádiószínház (5) regényadaptáció (1) Régió Rádió (3) Sári László (1) sci-fi (1) sorozat (1) Szabó-Sipos Barnabás (1) szabó magda (2) szerelem (1) szigethy andrás (1) Szorongás (1) Tasnádi (1) tenger (2) történelmi (1) tündérmese (1) Vámos Miklós (5) Vonnegut (1) Címkefelhő

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • vadász2: A Garami-dosszié bennem is mély nyomot hagyott, annyira, hogy így közel húsz év után is felrémlik. Én az eredeti sugárzást kaptam el még 2003-ban. Álmatlanul forgolódtam, mígnem bekapcsoltam a rádi... (2021.06.09. 20:52) Tragédia Vietnámban
  • letigre: Az sorozat ötlete jó, de ahogy a fiatalok úgy tesznek mintha fiatalok lennének, és nyomják a tinédzserek szófordulatait, az valami borzasztó. Méri valaki, hogy mennyien (nem is beszélve a fiatalokr... (2013.01.28. 20:20) Vissza a jövőbe!
  • Monsieur: ..én most hallgattam meg másodszor..Básti Juli alakításában nem találtam semmi kivetni valót..(ill. ez így nagyon visszafogott kijelentés.. - szerintem ez azon alakításai egyike amelyek végett méltá... (2012.11.24. 14:02) Vérbeli patthelyzet
  • Utolsó 20

Hová tűnt Hanna?

2012.12.12. 15:55 - mezofi.orsolya

Címkék: fantasy Kossuth Rádió Időfutár hangjátéksorozat

Végre megtörtént az időutazás. Az Időfutár első évadának befejező részeiben Hanna a már nem is olyan titokzatos Sándor társaságában visszatért a múltba. A nemrég kezdődött második évad három hónap – a nyári szünet – elteltével folytatja a történetet: Hanna eltűnt, osztálytársai pedig több-kevesebb sikerrel igyekeznek a nyomára bukkanni. A minőség nem változott, az Időfutár továbbra is az a lendületes és ötletes rádiósorozat, amit az első 70 rész alatt megszoktam tőle.

Főhősünk, Hanna skype-ol és e-mailezik a barátnőjével, Zsófival, beszámol neki kalandos és kevésbé kalandos mindennapjairól, fokozatosan megismerjük a családját, szomszédait, osztálytársait, tanárait. A lány mesél, de közben megidéződik a konkrét szituáció is, a beszélgetések néha váratlanul megszakadnak, máskor pedig végigviszik az aktuális cselekményszálat. Ez a szerkezet töredékes, pörgős történetmondást tesz lehetővé, ami igazodik a fiatalok igényeihez. A hangjáték nem titkolt célközönsége ugyanis a tinik korosztálya. Szereplői koraérett 13 éves budapesti iskolások, akik élik az életüket, de nem rémíti meg őket a misztikummal és összeesküvés-elméletekkel átszőtt történelmi kalandtúra sem. A szerzők bátran használják a fiatalok friss és aktuális nyelvezetét, de nem esnek túlzásokba, a szöveg így természetes és szellemes tud maradni. A műsor zenei világa és az aláfestő effektekként használt számítógépes hangok is elsősorban a célközönségnek lehetnek ismerősek.

Az az igazság, hogy én ezt megvettem. Minden részben találok valamit, ami arra ösztönöz, hogy meghallgassam a következőt. Ha felpörögnek az események, élvezem a kalandokat, szórakozom az iskolai bonyodalmakon, ha pedig leül a történet, jókat nevetek egy-egy szellemes beszóláson. A szereplők egyediek, jól kidolgozottak, még talán azt is ki merem állítani, hogy a felnőtteket még a gyerekeknél is jobban eltalálták (bár lehet, hogy ez inkább Molnár Piroska vagy Fullajtár Andrea tapasztaltabb színészi játékának köszönhető). Egy bajom van vele: több mint 70 rész végighallgatása után a főcímzene lassan már az agyamra megy.

Értékelés: 5/5

Időfutár

Magyar rádiójáték-sorozat, 2012

Író: Tasnádi István, Jeli Viktória, Gimesi Dóra

Rendező: Salamon András

Zeneszerző: Tövisházi Ambrus, Hó Márton, Kazai Ágnes

Dramaturg: Palotás Ágnes, Cseicsner Otília

Rendezőasszisztens: Kálmán János

Gyártásvezető: Gönczi Dorka

Zenei szerkesztő: Kakó Gyula

Hangmérnök: Liszkai Károly, Kulcsár Péter, Tánczos Tamás

Zenei hangmérnök: Buczkó Gábor

Szakértő: Szokolai Brigitta

Főszereplők: Herman Flóra (Hanna), Nagy Katica (Zsófi)

A főbb szerepekben: Láng Annamária (Anya), Gyabronka József (Apa), Péterfy Bori (Rogyák Mari), Thuróczy Szabolcs (Sándor), Fullajtár Andrea (Bujdosóné), Hegyi Norbert (Géza bá), Miklós Marcell (András), Nyakó Juli (Erzsike néni), Molnár Piroska (Jolika), Stefanovics Angéla (Angéla), Horváth Kristóf (Bubkó Feri), Lázár Kati (Valika), Derzsi János (Csongor), Scherer Péter (Öltönyös), Nagypál Gábor (Doktor Delete és Orvos), Pokorny Lia (Ápolónő)

Gyerekszínészek: Gaskó Simon (Tibi), Kovács Kata Milla (Edina), Csikmák Katalin (Fanni), Túry Melinda (Móni), Hevesi Zénó (Szabika), Prencsovszky Barna (Bulcsú), Závodi Marcell (Kristóf), Peretséniy Dániel (Marci), Szurop Szonja Hanna (Lili), Tanai Lilla (Lola), Velenczei Dóra (Viola), Kenéz Ágoston (Srác), Jenővári Miklós (Srác)

Az osztály: Horváth Virág, Fodor Fanni Laura, Ivanich Lilla, Császár András, Máriás Nikol, Rostás Balázs, Rácz Zsófi, Gróf Júlia

Konferálók: Sebestyén Athina, Kerekes Kristóf

A sorozat elérhető a www.idofutar.radio.hu honlapon és a Magyar Rádió hangtárában

A bejegyzés trackback címe:

https://hangter.blog.hu/api/trackback/id/tr864961899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása